Dorkbot 23-07-2009

Abans de que ens en anem cadascú per la seva banda per diferents llocs del planeta per passar les vacances es totalment necessaria una nova cita Dorkbot, com sempre al Hangar a partir de les 21:00 hores. En aquesta ocasió coneixerem una camera robòtica que persegueix a la gent, ens submergirem en un fons marí mecanic i veurem la metamorfosi que experimenten andròmines abandonades en mans dels Luthiers Drapaires. Mola no? Ah! i si ja estas instal.lat al teu destí de vacances no t’oblidis de que tenim Streaming.

STREAMING, RETRANSMISSió DEL DORKBOT AQUÍ !!!!!!!!

URL (copy paste a VLC) http://stream.hangar.org:8000/hangar.ogg

o bé aquí: http://stream.hangar.org/

Ferroluar

l treball de Raúl i Toni Martínez es desenvolupa en algún lloc entre la robòtica, la mecànica, l’escultura cinètica i la ingeniería passant sempre per l’us del reciclatge. La seva exposició “Vida Aquàtica” vol que l’usuari es submergeixi gairebé literalment en un fons marí mecànic poblat per peixos, crancs, cavallets de mar i algues, un ecosistema metal.lic preparat per a l’interacció amb els usuaris. Les escultures/ màquines que proposen els germans Martínez que provenen dels camps de les Belles Arts i l’enginyeria industrial, no son obres fredes ni incomprensibles, no son exercicis de volums i linies autorreferencials, són una interpretació de la natura a través del treball amb peces mecàniques reciclades que volen entretenir i divertir a tots els públics, una cosa que l’art oblida amb bastanta freqüència.
Més informació

www.ferroluar.com

www.youtube.com/watch?v=-AVjVJsU0Zc

Luthiers Drapaires

Hi ha varies tendències actualment que es desenvolupen en quasi bé tots els ámbits de la vida quotidiana, com el Do it Yourself, el reciclatge o les filosofies de decreixement. El camp de la creació musical electrònica no es menys i des d’aquí es treballa molt activament en aquesta direcció, gràcies al gran nombre de residus tecnològics que produïm els humans a diari y al Open Hardware, que permet accedir a coneixements tecnològics que ens permeten aquest tipus de treball com és el cas de la xarxa social Open Hardware/Arduino. En el si de la Comunitat Audiovisual Telenoika sorgeix un altre projecte fantabulos: L’Orquestra dels Luthiers Drapaires. Contenidors, abocadors o el mateix carrer son la font que proporciona materials mecànics o tecnològics útils per la construcció d’instruments musicals a través del reciclatge i la recuperació. A partir d’aquí la maquinaria creativa es posa en marxa i els Luthiers dissenyen sistemes mecànics, prototipen circuits i investiguen les diverses posibilitats acústiques de les andròmines que es troben. Els Luthiers drapaires demostren que per la creació electrònica la única cosa que fa falta es talent i ganes, i no la darrera versió del software modular més sofisticat o el últim model de sintetitzador . Fins al moment aquest col.lectiu ha participat al sónar, al festival FADE i ha gaudit d’una residència al recentment estrenat Bòlit Centre d’art contemporani de Girona.

 http://www.telenoika.net/

www.luthiersdrapaires.wordpress.com

Ricardo Iglesias

On és la frontera entre la seguretat, el dret a la intimitat i el morbo voyeurista? Sens dubte els límits són elàstics i es podria discutir molt sobre aquests tres conceptes, amb els que Ricardo Iglesisas juga en una instal.lació anomenada “Surveillance Cameras: They are Alive!!! “L’instal.lació vol aportar una mirada crítica en el creixent nombre de cameres de seguretat instal.lades per governs, ajuntaments i institucions privades prenent com a precedent el treball realitzat per col.lectius com els “Surveillance camera players” que porten des de mitjans dels 90 realitzant intervencions i mapes veraços sobre la situació i orientació de les cameres de seguretat de diverses ciutats dels Estats Units i també internacionalment. Des de 2003 amb l’instal.lacióo “In the Dark. Information, control and manipulation” juntament amb Gerald Kogler, Ricardo ha estat treballant amb diversos mitjans automàtics i dispositius robòtics per idear creacions que juguen amb els conceptes de públic-privat, acció-reacció. Surveillance Cameras: They are alive!!! presenta una serie de robots autònoms amb camera que persegueixen a la gent, graven els visitants i projecten imatges in situ i també per internet en un procés obert al control de qualsevol usuari que es connecti a la xarxa.

Magdi Mostafa

Magdi Mostafa es un artista Egipci que treballa en el camp multimèdia (so i visuals) des de l’any 2000. El seu flux de treball principal está basat en una especie d’investigació darrere dels sons ambient minimals que ha enregistrat en els carrers de diverses ciutats (icones sonores). Mostafa ha desenvolupat algunes instal.lacions sonores a El Cairo al llarg dels darrers 7 anys, dues d’elles han estat les guanyadores del festival de creació d’Egipte (2007-2009), ha presentat alguns directes audiovisuals al Cairo i a Alexandria i recentment está muntant un segell per a la producció sonora i artística a Egipte.

www.magdimostafa.com

This entry was posted in Esdeveniments. Bookmark the permalink.

Leave a Reply