Dorkbot 23-Febrer-2012

 

¿Qué? Una nova edició de Dorkbot Barcelona

¿Quan? el dia 23 de Febrer a les 19:00 hores

¿On? Al Hangar, evidentment: http://g.co/maps/k8zu7

¿Com? En persona, o en streaming: http://stream.hangar.org

¿Qui? Segueix llegint….

En aquesta nova edició de Dorkbot comptem amb la presència de:

Blablablab

Aquesta aparent onomatopeia es ironicament l’acrònim recursiu de “laboratori adisciplinar blablablab” una estructura de col.laboració transdisciplinar que opera en la realitat cultural del ciutadà mitjà, al voltant del imaginari col.lectiu i en un temps present però generant prospectiva.

Blablablab desenvolupa la seva producció amb una finalitat marcadament política, mitjantçant el parasitisme+erosió sense prejudicis de varis camps disciplinars: ciència, tecnologia, finances, biologia, art, publicitat, gastronomia… sense un mitjà o format de treball definit i amb una filosofia extropianista que conjuga la praxis DIY amb per la generació, propietat i difusió del coneixement.

Blablablab ens explicaran com treballen, que és això de ser adisciplinar i alguns dels seus projectes com “Byos” i “Haberlandt”

Més informació: www.blablablab.org

Nodo Móvil, per Efraín Foglia

Efraín Foglia presenta mobilitylab una plataforma enfocada a la interacció digital i a la investigació crítica prenent com a focus d’estudi la mobilitat contemporania. Aquesta plataforma fabrica propostes modulars a través de la interconnexió amb investigadors/es, artistes i disenyadors/es.

Es presentaran Nodo Móvil i AirCity, projectes que incideixen en les friccions socials que es dónen en l’espai públic de les ciutats..

Plataforma: http://www.mobilitylab.net/

Nodo Móvil és una estació de transmissió desplaçable, una infraestructura de telecomunicació inalambrica. Aquest dispositiu es pot utilitzar en l’entorn urbà i permet el mallat digital a través de Xarxes Obertes Ciutadanes. El projecte és un procès d’investigació que explora les possiblilitats d’acció en l’espai públic.
http://www.mobilitylab.net/nodomovil/

AirCity és un projecte de Locative Media aplicat al espai públic digital. El sistema permet a les persones navegar pel espai urbà _a través de dispositius portátils_ i activar sistemes sonors o gràfics, amb la finalitat de recuperar els espais intangibles de les ciutats

http://www.mobilitylab.net/aircity/

Spam Tower, per Ricardo Iglesias

Ja hem tingut a Ricardo Iglesias amb anterioritat en Dorkbot. Us acordeu de la instal·lació “They are alive!” la dels *bots ” vigilants? doncs el desenvolupament dels bots ha anat vent en popa i podrem veure el projecte en una fase molt mes avançada. Aquest vídeo va a refrescar-te la memória:

A part, Ricardo segueix desenvolupant projectes nous com la Spam Tower , com actualment assistim a la conversió i la manipulació generalitzada dels canals de comunicació en canals de control i de venda. El projecte proposa la creació d’una torre panóptica que emet i bombardeja als usuaris i els seus mòbils amb SMS publicitaris i comercials.

Hypernoika presenta…

Des de la nova plataforma Hypernoika, Axel Guillaumet presenta alguns dels seus treballs, a part dels detalls d’aqust nou projecte, com per exemple la aplicació LaserPaint, que utilitza un algoritme de multi-tracking desenvolupat amb el llenguatge Delphi/Lazarus i el laser DPSS blau de 2 Watts amb els detalls de la seva fabricació i demostració pràctica.

Más informació:

http://www.hypernoika.cc

El festival Mira! presenta les seves beques de residència artística.

La mostra de música electrònica e investigació audiovisual Mira! va debutar fa uns mesos amb molt d’èxit. Ara és el moment d’aixecar-se “dels llorers” i preparar-se per la segona edició. Juntament amb la fàbrica de creació Fabra i Coats i la Comunitat Audiovisual Telenoika el Mira! presentarà la seva convocatòria de residències artístiques, perque sabem que entre la comunitat Dorkbotera hi ha molts residents en potència!

Més informació:

www.mirabcn.cat

www.telenoika.net

This entry was posted in Esdeveniments. Bookmark the permalink.

Leave a Reply