¡La propera cita és el 15 de setembre!

Com sempre la cita és al Hangar

apunta’t l’ hora: 17:00 … i continua llegint per descobrir el menú

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

{RedeS}

Per Oscar Martín

Oscar Martín  presenta {RedeS} una instal·lació de so i llum basada en una sèrie de nodes de hardware, que responen a un impuls amb un comportament individual senzill que al interactuar amb la resta de nodes, fa que sorgeixin patrons de comportament més complexes mitjantçant la autoorganització.

Aquesta instal.lació gira en torn dels conceptes d’autoorganització i emergència, basant-se en models científics pròpis de la filosofia, la biologia, la computació i la intel.ligència artificial.

Oscar és programador, músic experimental y luthier digital en l’entorn de programació  Pure Data. El seu treball sonor es situa entre la Computer Music , l’ estètica del Error i el Noise Generatiu.

Tota la discografia  ( i codi ) del  Oscar Martín  pot trobar-se pubicada en segells i net labels com  Free Software Series, Uzusounds, Drone Records, tecnoNucleo,  BRRR  etc.

També col·labora com a programador en peces de dansa, performance i instal·lació, és membre del equip editorial d’ Ursonate Fanzine y col·labora amb el col·lectiu d’investigació crítica audiovisual Minipimer.

{RedeS} és possible gràcias a la beca PHONOS-IUA.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

KINORAW

Per Carlos Padial i Simón Vialás

KINORAW és un projecte que aposta per la investigació i desenvolupament de hardware i software lliure en el marc audiovisual i experimenta amb l’entorn Elphel-Blender.

Elphel (www.elphel.com)  és una càmera de hardware i codi obert que s’utilitza en la investigació científica, ja que permet desenvolupar-la i adaptar-la a les especificitats de cada investigació. Kinoraw treballa per adaptar aquesta cámera en l’entorn cinematogràfic.

Kinoraw és una petita passa més per alliberar tot el procès de producció cinematogràfica i prendre el seu control, permetent el desenvolupament de possibilitats audiovisuals fins al moment insospitades.

Amb el desenvolupament de la Elphel-Kinoraw es vol ampliar la independència tecnològica i la llibertat creativa, ademés de cultivar el procomú audiovisual, tant en els continguts com en les eines necessaries per a produïr-los, contribuir a desenvolupar aquesta eina i ampliar la seva comunitat, connectant-la amb altres comunitats i usuaris que comparteixen aquesta forma d’entendre i fer cine.

Carlos Padial és artesà audiovisual. Fotograf, director de fotografia y dissenyador. Soci fundador del Taller-Escola de creació audiovisual Aventuras Visuales en Lavapiés i desde fa un parell d’anys està involucrat en l’us i divulgació del FLOSS, fonamentalment, Blender.

Simón Vialás, ha treballat durant anys en producció audiovisual i ha anat derivant cap a la docència i la investigació en comunicació, motivat pels canvis i oportunitats que proporciona el copyleft en el camp audiovisual. Actualment realitza el doctorat en comunicació de la UAB i la seva tesi tracta sobre els models oberts de producció i distribució de cine documental.

Més informació:

http://www.kinoraw.net

http://www.apertus.org

http://www.blender.org

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Omnipresenz

Per Daniel González Franco

¿T’imagines estar passejant per Gold Beach (Australia) i cinc minuts més tard per les Rambles de Barcelona sense moure’t del teu comodíssim sofà a Manchester mentre menges galetes?

Omnipresenz  te un propòsit ambiciòs: A travès de la pantalla del ordinador no tan sols els ulls i les cames poden estar on et doni la gana, sino que també es pot controlar a qualsevol esser humà sigui on sigui. Omnipresenz pot controlar a travès de la xarxa les accions d’un cyborg que pot estar en qualsevol punt del planeta. En definitiva Omnipresenz és un sistema de cyborgs controlats remotament per humans desde la comoditat de casa seva, un sistema que ofereix una altra visió de sistemes populars com els Sims o Second Life. Benvinguts a l’era dels avatars humans!

Més informació

http://www.sciopod.com/

http://www.omnipresenz.com

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Disruptor d’ ones cerebrals

Per Minipimer

El disruptor d’ ones cerebrals és un aparell construït i programat per Minipimer, utilitzant l’entorn de programació Pure Data pel software i Arduino pel hardware, un dels combos més populars de la creació digital de codi obert.

El disruptor d’ones cerebrals pot gaudir-se en quatre modes diferents: Mode software, a través d’una interficie gràfica. Mode arduino-hardware, amb un casc dissenyat especialment per aquest propòsit. Mode OSC intergalàctic, que permet modificar a distància altres disruptors i esser modificat per altres essers humanoides o no mitjantçant OSC (open sound control) . I finalment el mode sessió: Exclusivament dissenyat per fer sessions col.lectives amb veïns i veïnes.

Minipimer és un col.lectiu d’ investigació i experimentació audiovisual a travès del streaming amb eines lliures, locals i de fabricació pròpia. El seu treball s’ha presentat a Galicia, Madrid, València, Asturies, Malaga i Múrcia, i també internacionalment  a Austria, Noruega, Perú, Xile i Argentina.

Més informació:

http://www.minipimer.tv

http://www.minipimer.tv/tutorials/disruptor.pdf

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

SMART CITIZEN KIT

Per Alex Posada, Tomas Diez

Capturar i compartir dades del nostre entorn en temps real per contribuïr a millorar la vida a les nostres ciutats.

L’Smart Citizen Kit (SCK) és un dispositiu basat en Arduino equipat amb diferents sensors que mesuren la qualitat del aire, l’humitat, el soroll ambiental, la quantitat de llum i la temperatura,

El Kit utilitza eines de geolocalització i tecnologia lliure de hardware i software, disposa d’un carregador solar i antena wifi per pujar dades a la xarxa immediatament.

L’objectiu final de la plataforma Smart Citizen és a de proporcionar eines obertes a la ciutadania intel·ligent per, a través de la recollida de dades i la possibilitat de visibilitzar-les i comparar-les dins d’un determinat entorn urbà permetin a la ciutadanía participar activament de la creació de nous entorns urbans més eficients i sostenibles.

Més informació

http://www.goteo.org/project/smart-citizen-sensores-ciudadanos?lang=ca

http://www.fablabbcn.org

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Fabricació digital DIY

Per blablabLAB

blablabLAB presentarà una obra mestra en matèria de fabricació casolana per control numèric. Les tecnologíes DIY (Fes-ho tu mateix) constitueixen un fenòmen global en auge, principalment a travès del projecte Reprap: una màquina capaç de replicar-se i per tant multiplicar-se exponencialment. A Barcelona el nombre de màquines Reprap supera la centena, quan fa nomès tres anys aquest tipus de tecnologia tan sols existia en l’ambit professional.

Aquest tipus de fabricació suposa un canvi potencial de varis paradigmes. Principalment el de produccio-consum capitalista, que els teòrics anomenen la tercera revolució industrial.

Aquest paradigma de propietat intel·lectual (Ja en transformació pels efectes de la digitalització a gran escala -música, cine, literatura-…) es veu ja abocat a la mutació en la seva dimensió tangible (eines, mobles, escultures, etc)

Conceptes emergents com crowdsourcing (no funding), prosumerism, open-hardware, et cristalitzen perfectament a través d’aquests projectes de maquinaria de baix cost.

Més informació

http://www.blablablab.org

http://www.reprap.org/wiki/RepRap

This entry was posted in Esdeveniments. Bookmark the permalink.

Leave a Reply