Dorkbot de primavera a Hangar Obert

La primavera els circuits altera i és per això que a Dorkbot aprofitem de nou Hangar Obert per reunir-nos de nou. La cita será el Divendres dia 17 de Maig al Hangar  a partir de les 18h!!!

Segueix llegint per veure el que tenim preparat:
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ALBA G. CORRAL

Quants anys fa que Dorkbot Barcelona existeix? Com quasi 10 i mai havíem convidat a l’Alba, i això és IMPERDONABLE!
El treball de l’ Alba G. Corral quasi no necessita presentació, els seus gràfics i animacions generatius, formen ja part del paisatge digital Barceloní i mundial.

Alba ha acompanyat en directe a artistes com Arbol, Fibla, Nikka i Stendhal Syndrome entre altres. Madrilenya, afincada a Barcelona, Alba utilitza el codi per crear eines visuals donant vida en temps real a paisatges digitals abstractes. Desenvolupa programació visual, art generatiu i actuacions en directe en el context del Live Cinema i está vinculada a la docència del codi visual. Amb atmosféres narratives que expressen sensibilitat i gust pel color, ha recorregut un camí sempre vinculat a les manipulacions visuals. La improvisació en diferents atmósferes sonores i el llenguatge digital convertit en sensacions abstractes orgániques prenen forma en les seves creacions realitzades en codi de programació.

http://blog.albagcorral.com////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

MARCOS ALONSO PRESENTA SAMPLR

Si als inventors del Mellotron, el Fairlight, el Theremin o el Moog algú els haguès dit en el seu moment que podríem portar qualsevol dels seus instruments a la butxaca (o al teléfon) s’haurien quedat garratibats!

Samplr és una aplicación per iPad que permet crear música i manipular el so d’una manera nova i creativa, tocant els sons a la pantalla amb els dits. Explora la melodia i la textura de les mostees de so amb els diferents modes de reproducció i crea composicions musicals amb el gravador de gestos. Marcos Alonso és un programador, dissenyador i músic. El seu treball neix de la seva passió per la música i els ordinadors i de com utilitzar la tecnologia per a la interpretació musical. Durant el seu treball d’investigació al Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra, va col·laborar en la creació del Reactable, de la qual va ser responsable dels gràfics i el disseny de l’interfaç del instrument. Desde la seva presentacio al 2005 el Reactable ha estat un éxit internacional i ha rebut nombrosos premis. Al 2009 va col·laborar amb la fundació de Reactable Systems on treballa actualment.

www.marcosalonso.com////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

WELOVECODE PRESENTAN AIR GUITAR

Tots ho hem fet algún cop: Fer veure que toquen una guitarra invisible, no importa al ritme de qué…Stairway to heaven? Where is my mind? Highway to Hell?… és igual el verí que triis, amb el prototip de guitarra virtual de Welove code les teves interpretacions guitarreres poden portar l’experiència a un altre nivell.

Air Guitar (WIP), és un prototip de guitarra virtual creat amb Kinect, openFrameworks, i les llibreries openNI. La idea bàsica és crear una guitarra invisible que soni a partir del moviment de les mans i el cos del guitarrista. Per crear-la és van fixar en els concursos de air guitar, en els que el moviment del guitarrista imaginari crea una coreografia que persegueix el ritme de la música original, la majoria de vegades incompatible amb tocar una guitarra fisica real. Amb aquest vídeo panoràmic de 360º que han fet en col.laboració amb la productora Mr. Fogg i Felipe L. Navarro tenim una mostra d’aquesta aplicació.Welovecode són Roman Torre i Pelayo Méndez. Realitzen projectes i sistemes oritentats a proporcionar una experiència interactiva i visual diferent, abarcant camps que van desde les arts escèniques o les instal·lacions artístiques fins als sistemes d’informació i esdeveniments publicitaris. Per això afronten els projectes d’una manera integral, desenvolupant aplicacions i hardware a mesura, creat amb software lliure, desde el “carinyo” més absolut i respecte al projecte.
Welovecode també és un estudi obert, una xarxa de col·laboradors en la que diferents actors especialitzats i estudis treballen i intercanvien coneixements amb la fi d’afrontar els projectes des d’un clar desig d’innovar i compartir experiències.

http://www.welovecode.net

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

MID PRESENTA BHOREAL

BHOREAL és una interfaç de codi obert basada en la plataforma Arduino que permet controlar tot tipus de software i hardware mitjantçant una superficie amb botons retro il.luminats per LEDs RGB.


Actualment està en procés de cofinançament en la plataforma Goteo. Si vols donar suport el projecte fes-li un cop d’ull a aquest enllaç:

http://goteo.org/project/bhoreal/

Es pot utilitzar com dispositiu OSC/MIDI per disparar samples en directe, com a sequenciador, sintetitzador, caixa de ritmes, generador de mapes tonals o control remot. També pot funcionar de manera autònoma com a controlador algoritmic i generatiu, simulador matemàtic, interfaç de joc, pantalla de LEDs de baixa resolució o qualsevol altra aplicació que et passi pel cap.

Gràcies a la seva versatilitat, BHOREAL és una eina fonamental per a DJs VJs, músics, artistes, Hackers, i tot tipus de creadors amb esperit DIY que vulguin experimentar amb una peça de hardware infinitament reconfigurable i reprogramable. El controlador Bhoreal permet evitar les limitacions imposades pels fabricants de dispositius convencionals. La seva essència Open Source possibilita modificar i adaptar l’eina amb total lliberat. Tant el disseny del hardware com el firmware són de codi obert i estan publicats sota llicències Creative Commons. El hardware Bhoreal és compatible amb sistemes operatius de Windows, MacOS i Linux. Bhoreal és un projecte del estudi de disseny d’interacció MID, i desenvolupat per Alex Posada, Miguel Angel de Heras, Enrique Leonardo Peroti, Aitor Aloa i Susanna Garcia.

http://www.mediainteractivedesign.com

This entry was posted in Esdeveniments. Bookmark the permalink.

Leave a Reply