Tecnologia musical, audiovisual, avions no tripulats i la màquina de ser un altre. ¡Dorkbot torna!

Ho sabem: darrerament has tingut moltes ganes de posar els dits al endoll perquè necessites sentir el pessigolleig de l’electricitat. A naltres també ens ha passat, necessitem la nostra dosi de volts i ampers, de zeros i uns afilerats amb ordre marcial i carreteres de circuits infinites… Dorkbot torna dins el marc d’ Hangar Obert el dia 14 de Setembre a les 7 de la tarda a l’ Hangar i hem preparat aquest excitant programa que compta amb la participació de: //////////////////////////////////////////////////////////////////////////// CONDUCTR Conductr és un controlador d’ Ableton Live per a iPad dissenyat especificament per a ser utilitzat en directe. Conductr serveix per a interpretar música, ni més ni menys, i per fer aquesta tasca molt i molt fàcil, prescindint de minúsculs botons i potencímetres de poc recorregut i amb una idea en ment: A l’hora d’interpretar música en directe no cal veure totes les eines a la vegada, només aquelles que s’estiguin utilitzant en aquell moment. La interfaç de Conductr és ergonòmica i és pot utilitzar fins i tot sense haver de mirar el iPad. L’equip creador de Conductr son músics i han fet aquesta eina per a la nombrosísima comunitat de músics usuaris d’Ableton Live, un dels DAWs més utilitzats al món sencer. Més informació : www.conductr.net //////////////////////////////////////////////////////////////////////////// PLAYMODES El software de Playmodes és un projecte d’investigació per desenvolupar un motor de sampling audiovisual. L’idea principal és obtenir vídeo a partir de cámeres en directe i audio desde generadors de so per processar-ho tot en temps real i amb dispositius de sampling de divers tipus. (delay, reverse, time-stretch, reloop i molts més) Des de 2006 el projecte Playmodes ha anat mutant cap a diferents aplicacions de software que han desembocat en la creació de diverses instal·lacions i performances, com la instal·lació “Playmodes” o l’espectacle “Reflexus”. Aquest projecte ademés ha donat nom al estudi www.playmodes.com, una oficina creativa que treballa en el camp de la investigació audiovisual i el disseny d’interacció. Subjecte al concepte de “live audiovisual sampling”, el projecte ha estat un veritable work in progress des del començament. Agafant les teories del sampling com a base, el motor obté flux de vídeo des de càmeres en directe i audio a partir de micròfons i tot és processat en temps real mitjantçant diversos tipus d’algoritme A dia d’avui Playmodes es troba en la tercera generació de desenvolupament i això és el que veurem al Dorkbot. Més informació: www.playmodes.com PastedGraphic-2 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////// LA MÀQUINA DE SER UN ALTRE La màquina de ser un altre es una investigació artística desenvolupada a partir del hacking d’experiments de neurociència amb performances col·laboratives. El sistema permet que el usuari es vegi i es senti dins el cos d’una alta persona (un performer) i escolti els seus pensaments i reflexions com a pròpies. Les performances aborden el tema de l’empatia i la identitat buscant comprendre qüestions com: “Si jo fos tu? Em comprendríes millor?” o bé “Posar-se en les sabates d’un altre” Els desenvolupadors del BeAnotherLab també investiguen l’us de la màquina com a eina de rehabilitació en el camp de la salut. Aquest projecte ha estat fruit d’una residència de tres mesos a L’Estruch. Presentat per: Daniel González Franco i Phillippe Bertrand Més informació: www.themachinetobeanother.org The Machine to Be Another – Artistic Experiment from BeAnotherLab on Vimeo. //////////////////////////////////////////////////////////////////////////// LOT AMORÓS presenta: GuerrillaDrone, Augmented Airspace,  DroneCoria i Flone Després de varis anys experimentant amb drones, Lot Amorós ve a compartir el procès de la seva investigació amb els vehicles aeris no tripulats. Presentarà els projectes de “GuerrillaDrone” , un drone activista que projecta missatges subversius en els edificis de la ciutat, “DroneCoria”, un sistema cibernètic per llençar llavors desde drones, “Augmented Airspace”una performance de realitat augmentada en l’espai aeri, “Dronism” la nova religió dels drones i el projecte “Flone”, el telèfon mòbil que vola i que actualment es troba en fase de desenvolupament juntament amb Aeracoop. Més informació: Blog GuerrillaDrone Arquitecturas del aire público y resistencias culturales Flone revolutiondrone-2

This entry was posted in Esdeveniments, Noticies and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Tecnologia musical, audiovisual, avions no tripulats i la màquina de ser un altre. ¡Dorkbot torna!

  1. Pingback: KOZZAK » Archive » GuerrillaDrone, DroneCoria, Flone y Augmented Airspace. Lot Amorós @ Dorkbot Barcelona

Leave a Reply