Dorkbot primavera 2014!

Des de fa un parell d’anys, que aprofitem les jornades Hangar Obert per celebrar els Dorkbots i aquista primavera, no serà menys. El dissabte día 24 de Maig tenim una cita al Hangar i prepareu-vos perquè el menú dorkbòtic, com sempre, està farcit de coses flipants. Hangar i prepareu-vos perquè el menú dorkbòtic, com sempre, està farcit de coses flipants.

Continua llegint per veure que hem preparat:

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

HIGHTECH RUPESTRE

Hightech Rupestre són Mónica Rikić i Lucía Seguramente, totes dues produeixen diferents projectes artístics de baixa tecnologia i altres ocurrències. Van estudiar Belles Arts a la UB i han fet el Màster d’Arts Digitals de la UPF (Molts dels nostres amics Dorkbòtics son, o han estat, estudiants d’aquest màster!) La Mónica és programadora i ha participat en un bon nombre de festivals internacionals com SonarKids, FILE, TEI o el mateix Ars Electronica. La Lucía és dissenyadora i el 2012 va rebre un ajut a la investigació i producció de Telenoika (garantia de qualitat!) Ens presentaran les seves aventures i experiències i portaran tres dels seus projectes: Cup Coder, Jump! i el Calidoscopi Sonor. Tots tres projectes parteixen de la transformación de joguines de tota la vida- telèfon de vasos, corda de saltar i un simple calidoscopi- fent servir les tecnologies d’avui en dia.

cups

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

BEFACO 

Befaco és una plataforma de desenvolupament musical “fes-t’ho-tu mateix” i open source, que gira al voltant de la construcción i desenvolupament de sintetitzadors modulars, que fa servir el seu propio sistema. Per prescindir del cablejat interior, els components van soldats a la placa base. L’activitat principal de Befaco son els tallers, on a part de posar a prova els diferents mòduls, es van modificant-se i evolucionant, segons l’experiència i us que li donen els participants als tallers, que se celebren regularment a Barcelona, Madrid i Berlin.
Per cert, Befaco estaran fent un taller al festival OneDroneDay, el proper 14 de Juny.  Si sempre t’han fascinat aquests instruments musicals plens de cables de colors, es la teva oportunitat, ja que no fan falta coneixements d’electrònica, només ganes i paciència! 🙂////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

FERROLUAR

Raúl Beteta utilitza la mecànica i el reciclatge d’objectes de metall i components de deixalleria de manera imaginativa, creant obres que es troben en algún lloc entre l’escultura cinètica, la robòtica i l’abracadabra (les seves escultures d’animals mecànics sembla que tinguin vida pròpia! )
Fa un parell d’anys, Ferroluar va unir forces amb MID per crear el Robot OVNI que es va utilitzar a la cabalgata de reis del 2013 a Barcelona. El robot es controla mitjantçant un software personalitzat que utiitza protocols OSC i DMX, cosa que permet sincronitzar els moviments del robot amb so i il·luminació. Dins del robot hi ha un panell de cotnrol per dirigir-lo com un vehicle i un sistema hidràulic que permet elevar-lo sobre la nau a una alçada de 5 metres. El paio, com que és alt i atractiu es va convertir en l’estrella del Sónar+D del any passat. A Dorkbot en veurem la seva versió bípeda i el seu joc de llums i sons actualitzat.////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

OSCAR SOL

Oscar Sol Oscar Sol és artista visual especialitzat en la creació de visuals generatius, que al mateix temps manté un interès especial en les eines tecnològiques que li permetin analitzar i digitalitzar esdeveniments del món exterior , per després realitzar-ne representacions audiovisuals. A Dorkbot compartirà amb nosaltres els seus processos creatius i les tecnologies que fa servir en els seus dos projectes de dansa audiovisual interactiva: Oscillare i Trinity, que ha produït sota el nom d’ Electronic Performers.This entry was posted in no categoritzat and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply