Setembre 2014

Qué: Dorkbot, però més especial que de costum…
Qui: Llegeix més avall 😉
Quan: Dissabte 20 de Setembre 2014 a les 19:00
Com: Com sempre, només que aquest cop serà un Dorkbot més curt i performatiu 😉
On: A l’ Hangar

PLAY YOUR MOOD V2 de MARCEL FARRÉS

Diuen que la pedra angular de la nova indústria musical son els sistemes de recomanació musical. I alguna cosa de cert hi ha: Les etiquetes de gènere és queden curtes i produeixen resultats poc consistents. Les recomanacions que fan servir un algoritme de tipus social (aka el que escolten les nostres amistats) tampoc te perqué ser rellevant, ta mare i el teu col·lega jevi del institut també están a Spotify i no tens perqué compartir gustos amb ells, i en el fons, a la majoria el que ens agrada és allò que ens acompanya a través del milió d’emocions que podem experimentar al llarg del dia.

play your mood

Precisament, una de les coses amb les que més s’està experimentant és la recomanació i generación de llistes de reproducció basases en les emocions, i aquí és on encaixa el treball de Marcel Farrés: Play Your Mood.

Play Your Mood fa servir Enobio per detectar l’activitat cerebral, extreure’n el nivell d’excitació, mesurar-lo en temps real i així determinar el nostre “humor” en cada moment i reproduïr música segons el que sentim. El millor de tot plegat és que també pot funcionar al revés: es poden generar llistes basades en una determinada emoció per canviar el humor en que estem.

La primera versió de Play Your Mood es va realitzar durant el Music Hack day 2013 a Barcelona. La versió 2 forma part del treball de fi de carrera del Marcel i s’ha desenvolupat amb el suport del MTG Stralab i el projecte KiiCS

Pots trobar més informació sobre el projecte aquí http://marcelfarres.wordpress.com/projects/
I aquí: https://www.hackerleague.org/hackathons/music-hack-day-barcelona-13/hacks/play-your-mood

Marcel Farrés és enginyer especialitzat en tecnologia musical y audiovisual http://marcelfarres.wordpress.com/

2014-09-15

GOTTAR por YEMA

Dins el projecte Gottar s’uneixen la danza, la performance, la música i el teatre amb la tecnologia interactiva. És tracta d’un expectable semi-sequencial i no narratiu on els artistes interactúen en temps real amb so, llum i video a partir de la captura de moviment mitjantçant l’us de sensors

gottar1

Gottar surt a partir de Yema, un laboratori de disseny experimental dedicar a la construcción de nous instruments musicals i visuals basats en la interacció, el moviment i el desenvolupament d’interfaces home-màquina que proporcionin als artistes novas possibilitats constructives.

El projecte Gottar ha estat declarat d’interès cultural pel Govern de la Ciutat de Buenos Aires i compta amb el suport de L’Embaixada Espanyola a travès del Centro Cultural de España a Buenos Aires.

Yema está format per Patricio Rivera, Romina D’Angelo, Mateo Ferley Yael i Roger Delahaye

Més informació a:

Facebook: www.facebook.com/yemalab

Sobre gottar: https://vimeo.com/86205851

gottar2

Sobre el grup:

Romina D’Angelo (www.rominadangelo.com). És ballarina, coreografa, bateria, actriu i docent. Formada als EEUU, ha format part dels grups Fuerza Bruta i Choque Urbano. Realitza treballs d’investigació sobre la relació entre moviment, so i imatge.

Patricio Rivera (www.patriciorivera.com). Te un máster en Administració d’Empreses per la Universitat del Salvador i Deusto (Espanya). És director de fotografia, realitzador audiovisual i artista. Docent a la carrera de Fotografia a la Universitat de Palermo. Va rebre una beca del Fondo Nacional de las Artes al 2010, va estar sel·leccionat al Saló Nacional de Fotografia 2012. Durant 8 anys va dirigir Qualia Interactive, una empresa dedicada al desenvolupament de plataformes interactives. Dins el moviment Maker, desenvolupa proyetes experimentals en l’àmbit de l’electrònica, la robòtica i l’impressio 3D amb tecnologies preferentement open source.

Roger Delahaye. Es multiinstrumentista, compositor, productor, dissenyador de so i DJ. Ha estar director musical per la companyia de dansa contemporània sueca NorrDans, i actualment treballa smb dos proyectes de tall electrònic i experimental: POLTAMENTO y TELESCUELA TECNICA, on exploren les possibilitats sonores dels instruments electrònics i electromecànics construits per ells mateixos i la seva interacción amb el llenguatge de l’improvisació.

Mateo Ferley Yael. Va estudiar Enginyeria de So. Actualment cursa la carrera de Disseny Tecnològic. Es un gran entusiasta del hardware lliure i l’electrònica. Es part del col·lecctiu Wazzabi (Espai del hacking i cultura lliure). Actualment és consultor en el desenvolupament i startups de makerspaces a Llatinoamérica.

This entry was posted in no categoritzat. Bookmark the permalink.

Leave a Reply