c29d5b28b6763e7962a45082f809f753

27135bb77612e1c45025b494b229aa1c

Posted in no categoritzat | Leave a comment

Dorkbot Barcelona 2019

A partir de les 19:30 a Hangar

Tecno Aranya de Mechanical Seeds
Companyia d’art fundada el 2017 per Pau Jurado i Llorenç Guardia. El seu propòsit és crear performance a través d’escultures cinètiques motoritzades que interactuen amb l’espectador com la seva primera peça, “Tecno Aranya”. L’objectiu d’aquesta companyia és la de crear peces mecàniques que imiten moviments naturals i que donen la sensació de ser éssers vius.

Tecnologies per les ràdios locals i comunitàries
Guifipedro de Guifinet i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) explicarà perqué és important i com apostar per la descentralització, la federació i les tecnologies post-internet.
Com es parteix d’una ràdio de ràdios com xrcb.cat (un wordpress customitzat) per obrir camí cap a la descentralització i autonomia amb retroshare.cc

Routing in the Dark

Projecte de recerca artística sobre la transformació material dels objectes en infraestructures connectives, caixes negres i dispositius de navegació que pren com a punt de partida els fluxos de dades en les xarxes de telecomunicacions com a material escultòric.

A partir d’una sèrie de routers programats per a navegar amb TOR es proposen formes de navegació estranyes que exploren les possibilitats tecno-poètiques de connexió en relació al territori, les infraestructures i les seves temporalitats.

Mario Santamaría (Burgos, 1985) treballa a través d’una àmplia gamma de mitjans, utilitzant sovint fotografia, vídeo, performance, llocs web i intervencions en línia.

Joana Moll

El llibre “La vida, lliçons i regles per a l’èxit de Jeff Bezos” es va comprar en Amazon el 17 de juny de 2019. Per a poder comprar el llibre, Amazon va forçar al client a passar per 12 interfícies diferents compostes per enormes quantitats de codi. En conjunt, es van poder trackejar 1307 peticions diferents cap a tota mena de scripts que equivaldrien a 8724 pàgines de codi imprès i 87.33 megues d’informació.
El model de negoci de Amazon s’enfoca obsessivament en el comportament del client, la qual cosa requereix un seguiment continu del comportament de l’usuari per ampliar la seva monetització. Així els 87.33 megues de codi responsables de trackejar l’activitat de l’usuari que van ser involuntàriament descarregats pel client a través del navegador, van posar en marxa la principal estratègia de fer diners de Amazon.
A més, tota l’energia precisada per a carregar tota aquesta informació es va carregar eficientment sobre el client, que va assumir, no tan sols part dels costos dels processos de monetització d’Amazon, sinó també una porció de la seva petjada mediambiental.
La peça narra el camí del client a través del laberint d’interfícies i codi que van permetre comprar el llibre de Jeff Bezos, i contemplar al mateix temps el cost energètic que inevitablement va pagar el client de Amazon.

Joana Moll és artista i investigadora el treball de la qual explora de manera crítica la manera en què les narratives postcapitalistas afecten l’alfabetització de les màquines, els humans i els ecosistemes.

AoT Bots : Sonic Automats per Xavi Manzanares

Autòmates Sònics amb plataforma (RaspPi) i programació generativa (Pd-L2Ork)
Dispositius ‘stand alone’ auto-generadors de diversos gèneres electrònics, en funció del model ( Drone / Techno / Abstract , etc ).
Fruit del procés de la beca de recerca al lab d’interactius Hangar 2018, s’arriba al concepte Autonomy of things AoT com a marc crític en vers al fenòmen Internet of Things, on els Sonic.Automats resulten exemples concrets lúdics d’AoT*.

*L’AoT (Autonomy of Things) proposa l’autonomia dels dispositius tecnològics en les dimensions funcionals, programàtiques i energètiques (d’auto-alimentació).
En altres paraules que qualsevol dispositiu pugui funcionar per si sol, com a resposta en vers als abusius monopolis energètics dins l’escenari de la emergència climàtica actual.

Posted in Events | Leave a comment

Dorkbot Barcelona 2018

Next September 13th a new edition of Dorkbot – the community of people who do strange things with electricity in Barcelona– will be held in Hangar. This edition will be mainly focused on music and we will count on the collaboration of Brew By Code, a craft beer made especially for us. Save the date and don’t be late, the event will start at 7PM.

Bounceybox , the vintage suitcase turned into portable musical equipment.
Bounceybox was born around two years ago with the aim of joining music, design and vintage aesthetics. It is a tribute to the underground culture of the 80s, when the marvelous and enormous boomboxes were carried down the street. Besides vintage design, a differential note is wireless connectivity which helps achieve a harmonic union between past and future.
All models are unique due to their creation process and are clearly different from the bluetooth loudspeakers that are created and mass-produced by major consumer electronics brands.

Familiar is a collective that focuses on the construction of sound devices, circuit modification and retro computing for creative purposes, that encourages and promotes the use of technologies and tools for cultural development. With more than six years of experience, Familiar has already carried out a multitude of workshops throughout Spain, Lisbon, Marseille, Amsterdam, Rotterdam or Gent and several Familiar Fests, a festival that combines experimental music with various workshops and seminars.

Eloquencer is the first product of Winter Modular, the Barcelona-based brand of Eloi Flores. This Eurorack sequencer revolves around the concept of “controlled randomness”: you decide when there will be randomness, and to what extent it will affect the sequences.
Designed for both live performance and production, it offers eight tracks of CVs and gates in a 16-step layout, but patterns can be chained up to 256 steps. Although the majority of the control is performed with a wide array of touch buttons, a small OLED display gives contextual information of all parameters and access to menus.

Posted in no categoritzat | Leave a comment